2de KoeKedozeKwis

Op 17 oktober 2015 organiseerde de KoeKedozeKlan, tot vreugde van de hele natie, haar 2de KoeKedozeKwis ten voordele van Oxfam-Wereldwinkels. 125 zaalvragen en 65 tafelvragen lang kon u in totaal 315 punten bij elkaar sprokkelen, al verschenen sommige ploegen duidelijk met andere ambities aan de start. Zij werden in de watten gelegd door onze gesmeerd lopende bar, die dit jaar niet toevallig onder de persoonlijke leiding van Koekedoze stond. Hoe dan ook: op het podium wachtte een uitgebreide prijzentafel alle deelnemers op.

Poster 2de KoeKedozeKwis

Over de quiz

Tegen het einde van de avond liep de jury een klein beetje vertraging op, maar iets na middernacht werd Licht Aangeschoten Wild (ft. KoeKedozeKampioen Lut) officieel tot de keizer van het Oostende quizlandschap gekroond. Met bijna vanzelfsprekend gemak lieten ze kleppers als Three Men In A Boat, Harry Safari en juryfavoriet Freddy Het Kalfje achter zich. De hoofdprijs, een verblijf in de Midi-Pyrénées aangeboden door Le Lac Bleu, stonden ze ootmoedig af aan de immer fa(milia)ire runner-ups van Vier Zonder Stuurman.

Wie benieuwd is naar de vragen, kan een blik werpen op de PDF van onze Keynote (opgelet: 73,5 MB, even geduld bij het downloaden!) of de quiz volledig naspelen via Quizarchief. Zoals gewoonlijk brachten we een quiz zoals we die zelf graag spelen: met weinig dwangmatige links, maar veel cross references, een vleugje subtiele humor én het beste werk van Britney Spears.

De gedetailleerde tussenstanden vindt u terug op de resultatenpagina. Net zoals bij onze eersteling moeten we vaststellen dat sommige rondes, vooral rond de tweede pauze, ‘iets te pittig’ waren. Zeker als we rekening houden met het sterkere deelnemersveld, met in het bijzonder een monsterverbond tussen de winnaar van het EK Individueel Quizzen 2013 en een lokaal opgeduikelde connaisseur van de Vlaamse showbizz.

Enkele sfeerbeelden

Opbrengst

Met uw talrijke aanwezigheid steunde u wederom het Partnerfonds. Dit fonds helpt fairtradeproducenten duurzame oplossingen te vinden voor structurele problemen, en springt desnoods bij in onverwachte situaties. Dit kadert in de langdurige en emancipatoire handelsrelaties die Oxfam-Wereldwinkels tracht op te bouwen met haar ontwikkelingspartners.

Denk hierbij aan bijscholingen voor personeel, investeringen in milieuvriendelijke landbouwtechnieken, assistentie bij bio- en fairtradecertificering of sociale projecten die ten goede komen aan de gemeenschap. Specifiek zamelden we geld in voor Sopacdi, een samenwerkingsverband van kleine koffieproducenten uit de Kivu-streek.

Sopacdi
De verwerking van ‘groene’ koffiebonen bij Sopacdi in Kivu. (Tim Dirven © 2011)

Uw niet te lessen dorst — u kijkt duidelijk niet op een Koeketiene meer of minder! — en ons calvinistische aankoopbeleid compenseerden de last-minute afzeggingen voortreffelijk. Zo kon op 30 november 2015 maar liefst 813,96 euro overgeschreven worden naar de rekening van het Partnerfonds. Hartelijk bedankt, en tot volgend jaar!

Tot slot wenst de KoeKedozeKlan de sponsors Elifar, Belfius Wapenplein, Oxfam-Wereldwinkel Oostende-Vuurtorenwijk, Wijnbistro diVino, Fietsenhuis De Jonghe-Rommel, ’t Zonnehuis, CC De Grote Post, Bakkerij Stefaan, Brouwerij Maenhout, Bakkerij Vandewalle, Colruyt, Apotheek Carbonez, Groenten & Fruit Pascal, De Voorhaven en Crelan Bredene te bedanken voor hun grote en kleine bijdrages.