Deelnemers

Ondanks enkele last minute afzeggingen, wist de 2de KoeKedozeKwis op 17 oktober 2015 weer dertig dappere ploegen naar het zeetje te lokken. Huisje vol, met andere woorden! Hieronder ziet u nog eens alle deelnemers.

  1. Yoshiki
  2. Licht Aangeschoten Wild (***)
  3. B.E.F.! (*)
  4. Fiasco (*)
  5. Freddy Het Kalfje (***)
  6. The Fellowship (*)
  7. Bedweters (***)
  8. De Drie Kwisketiers
  9. Zwitserland
  10. Vier Zonder Stuurman (**)
  11. Saturday Night Fever (*)
  12. 4XL
  13. De Kaduke Dukaten
  14. Memorystick (*)
  15. Edelrot
  16. De Snelle Eddy’s
  17. Dr. Pricksmith Goes Quizzing
  18. Harry Safari (***)
  19. Voedeleute
  20. Wasbeerfrigo
  21. De Bourgeoisie
  22. De Amsterdamse Nachtegaal
  23. Quiz Khalifa
  24. Teamtje Brocje
  25. Kwistedadde (**)
  26. Overstekend Wild
  27. Ier Neneurofen
  28. Zeven Op Tien
  29. De Bende Van De Bosklapper
  30. Three Men In A Boat

In totaal waren er 21 (louter quiztechnische) sterktepunten aanwezig. Na toepassing van de provinciale correctie bleken al die grijze cellen samen goed voor een quiz van Cat. 24. Dat hield in dat er voor lokale samengeraapte ploegjes zoals Three Men In A Boat en De Bourgeoisie maar liefst 45 VQR-punten te verdienen waren bij een overwinning. Helaas voor hen trok Licht Aangeschoten Wild aan het langste eind, na een weinig spannende strijd.

Naar goede gewoonte trachtte de KoeKedozeKlan u ook uw grote liefdes én frustraties te ontfutselen. Want praten werkt! Uit onze volstrekt onwetenschappelijke enquête bleek dat geen enkele ploeg uit de steekproef een hekel had aan linkenquizzen. Hadden we dat maar geweten toen we onze ronduit geniale ‘pan’-ronde euthanaseerden en ook het lijstje met twintig marsmuziekjes in de prullenbak verdween.

Oude wielrenners én de quizpresentator in Johan Verstreken moeten wel nog werken aan hun imago: met respectievelijk 20% en 13% veroorzaken ze samen ongeveer een derde van alle geweeklaag in de Vlaamse quizzalen. Gokrondes wekken de meeste aversie op (30%) maar dat belette ons uiteraard niet om — geheel volgens de regels van het democratische steekspel — de overige 70% van de zaal ermee te plezieren.

Hopelijk vult u de formuliertjes volgend jaar minstens even enthousiast in!