Wij komen naar jou

Het mag dan misschien allemaal iets minder doordacht zijn dan het Schlieffenplan, doeltreffend is het des te meer: bijna 7 jaar na haar oprichting raast de KoeKedozeKlan harder door het West-Vlaamse hinterland dan ooit tevoren.

Eind 2017 sneuvelde Zedelgem al, en in 2018 regen we achtereenvolgens de scalp van Koksijde en Koekelare aan onze gordel. Die laatste gemeente ging trouwens finaal voor de bijl tijdens de 200ste quizdeelname van de KoeKedozeKlan. Een jubileum in stijl! Eerbiediger en juister is het dan ook om voortaan over Koekedozelare te spreken.

Topresultaten per gemeente (juni 2018)

Veurne en het mythische Ichtegem blijven oninneembare bastions, terwijl de inwoners van Nieuwpoort en Zuienkerke gewoon dringend eens een quiz moeten organiseren. Wij willen de beste Belgische quizzer gerust een lift geven vanuit Oostende, dus dat deelnemersveld zit al snor.

Raadpleeg de details van onze chaotische sikkelbeweging op de interactieve kaart.

Statistieken 2011-2016

Nu het seizoen 2015-2016 erop zit en de KoeKedozeKlan haar sterktepunt wist te behouden, werd het tijd voor een update van onze quizstatistieken. In vergelijking met onze vorige rapportage valt de Chiroquiz in Leffinge op, waar we met een ongezien laag winstpercentage voor het eerst drie sterktepunten achter ons wisten te houden.

Merk op dat de ‘sterkste prestatie’ in deze tabel gebaseerd is op een herberekening van een quiz uit 2014 volgens de nieuwe VQR-regels, wat voor rankingfetisjisten ongetwijfeld voor discussie vatbaar is. Als we daar abstractie van maken is de Inleefquiz van 7 mei 2016, waar we 10 VQR-punten sprokkelden, ons beste resultaat.

Tot slot nog twee weetjes. In februari 2016 beleefde de KKK haar langste winning streak ooit, met vier opeenvolgende zeges. Minder goed verging het ons van maart tot oktober 2015. Toen bleven we maar liefst 16 quizzen lang op onze honger zitten: de langste losing streak uit onze geschiedenis!

OmschrijvingResultaatLocatieMaand
Grootste voorsprong (in ptn):20Halloweenquiz (Bredene)2015/11
Kleinste voorsprong (in ptn):0.5KVO-Kustboysquiz (Oostende)2013/03
Kleinste nederlaag (in ptn):0.0‘t Scharnierquiz (Oudenburg)2015/08
Laagste plaats ooit:26Memorystickquiz (Kortemark)2015/05
Hoogste winstpercentage:94.1Xa4charity-quiz (Esen)2015/01
Laagste winstpercentage:65.3Chiro Leffingequiz (Leffinge)2016/02
Grootste aantal ploegen:100Sint-Pieterscollege (Blankenberge)2013/05
Kleinste aantal ploegen:8Curieuzeneuzequiz (Middelkerke)2014/03
Overwinning met grootste
aantal ploegen:
51Xa4charity-quiz (Esen)2015/01
Podium met grootste
aantal ploegen:
67VTI Solidariteitsquiz (Diksmuide)2015/12
Sterkst bezette overwinning:
(in aanwezige sterktepunten)
3Chiro Leffingequiz (Leffinge)2016/02
Sterkst bezette runner-up:
(in aanwezige sterktepunten)
5Inleefquiz (Diksmuide)2016/05
Sterkst bezette podium:
(in aanwezige sterktepunten)
6VTI Solidariteitsquiz (Diksmuide)2015/12
Sterkste prestatie:
(in behaalde VQR-punten)
13Eiciedieciesquiz (Ichtegem)2014/06

Inschrijvingen geopend

Banner 3de KoeKedozeKwis

We zijn er een beetje laat mee — door al die overwinningsroezen verliest een mens op den duur de tijd uit het oog — maar inschrijven voor de 3de KoeKedozeKwis is vanaf vandaag mogelijk! Alle details leest u op de infopagina.

We herschikten het menu van de website wat en voegden alsnog het sfeerverslag van de 2de KoeKedozeKwis toe, met onder andere de financiële resultaten. Dankzij uw steun konden we de mooie som van 813,96 euro doorstorten aan het Partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels.

Sinds deze maand is de editie van vorig jaar trouwens beschikbaar op Quizarchief. Eerder kon ook de 1ste KoeKedozeKwis daar al nagespeeld worden. Tot overmaat van ramp is de KoeKedozeKlan sinds kort actief op Twitter. Allen daarheen!

Watskeburt?

Korneel De Clercq

Op donderdag 17 december viert de KoeKedozeKlan de verjaardag van één van zijn trouwste leden met een deelname aan Watskeburt, de eindejaarsactuaquiz van Radio 1. Tegen alle contractuele afspraken in wordt dit programma noch door Jan Hautekiet, noch door Soetkin Schatteman gepresenteerd. Ook onze verhoopte tegenstander kon zich helaas niet vrijmaken. Op donderdagavond heeft Riadh Bahri immers zijn vaste afspraak met de VRT-psycholoog.

Gelukkig krijgt de Klan niemand minder dan Jan Verheyen voor de kiezen als alternatieve BV-tegenstander. (Een borrelnootje, zou Koekedoze zeggen, maar hij viel buiten de strenge selectie van de bondscoach.) Dat geeft onze gerechtsjournalist de kans om met de regisseur van sterke auteurscinema als Team Spirit 2 en Het Vonnis te keuvelen over de nakende afschaffing van het telegenieke assisenproces. Herbeluister het wel en wee van uw favoriete quizploeg via de site van Radio 1!