Categorie archieven: Website

Inschrijvingen geopend

Banner 3de KoeKedozeKwis

We zijn er een beetje laat mee — door al die overwinningsroezen verliest een mens op den duur de tijd uit het oog — maar inschrijven voor de 3de KoeKedozeKwis is vanaf vandaag mogelijk! Alle details leest u op de infopagina.

We herschikten het menu van de website wat en voegden alsnog het sfeerverslag van de 2de KoeKedozeKwis toe, met onder andere de financiële resultaten. Dankzij uw steun konden we de mooie som van 813,96 euro doorstorten aan het Partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels.

Sinds deze maand is de editie van vorig jaar trouwens beschikbaar op Quizarchief. Eerder kon ook de 1ste KoeKedozeKwis daar al nagespeeld worden. Tot overmaat van ramp is de KoeKedozeKlan sinds kort actief op Twitter. Allen daarheen!

Praktische details

Hoofdprijs
Ook dit jaar lacht een verblijf in de Lot de winnaars van onze quiz toe!

De pagina met praktische info over de 2de KoeKedozeKwis is online gezet. Verder lichten we al een tipje van de sluier over onze prijzentafel. (De vernieuwde VQR-calculator is daardoor wel even op de lange baan geschoven.) Bovendien kunt u de Joy Anna Thielemans in uzelf bovenhalen en uw ongetwijfeld talrijke vrienden via Facebook subtiel op de hoogte brengen van uw aanwezigheid.

Veel zoden aan de dijk zal dat echter niet zetten voor wie in deze tijden van vluchtelingencrisissen uit de boot viel, want door een vreemde speling van het lot is de 2de KoeKedozeKwis sinds vandaag volzet. Koekedoze dankt u hartelijk voor zo veel enthousiasme! U kunt wel nog steeds inschrijven op de reservelijst.

Nieuwe VQR-regels

Op 1 augustus 2015 wordt de Vlaamse Quizranking voor de laatste keer opgesteld volgens het gekende principe. Voor de liefhebbers: het kwadratisch optellen van alle gecombineerde scores van een ploeg, die op hun beurt berekend worden op basis van de tien beste resultaten die de equipe behaalde in elk van de zes (strikt afgebakende) categorieën.

In het nieuwe systeem wordt een glijdende puntenschaal ingevoerd aan de hand van de som van de sterktepunten van de tien sterkste ploegen in de top 20 van de einduitslag. Zo ontstaan er de facto 48 verschillende categorieën, waarin telkens meer vaste punten te verdienen zijn. Daar komt nog een variabel puntendeel bovenop, afhankelijk van het aantal sterktepunten (van maximum tien ploegen) dat elke ploeg achter zich wist te houden.

Vooral dit laatste houdt in dat onze VQR-calculator moeilijk aangepast kan worden aan de nieuwe regels. Om het variabele deel te bepalen hebben we immers de volledige uitslagen nodig, die enkel beschikbaar zijn in de officiële BQB-database. Wellicht zal de VQR-calculator dus geen update meer krijgen, al behoort een eenvoudige module die automatisch de juiste wegingsfactor toepast (per vijf) op een reeks van 25 scores nog tot de mogelijkheden.

Onze toepassing Deelnemersdatabase zal wel aangepast worden aan het nieuwe systeem. Naast het inmiddels vertrouwde sterktepuntentotaal en de voorlopige categorie zal onder de deelnemerslijst ook een lijstje uitgeprint worden met het maximum te verdienen vaste én variabele punten. Daarbij wordt rekening gehouden met de provinciale correcties, zoals vastgelegd aan de hand van jaarlijkse head-to-head vergelijkingen.

Bovenstaande functies zijn nu al toegevoegd aan de deelnemerslijst voor de 2de KoeKedozeKwis. Merk op dat de weergegeven categorie, net zoals vroeger, een bovenlimiet is. Indien één van de ploegen met sterktepunten uit de top 20 valt, zal de quiz alsnog in een iets lagere categorie belanden.

Hij komt, hij komt

2de KoeKedozeKwis

U zat er misschien al op te wachten, maar de kogel is door de kerk/parochiezaal: op zaterdag 17 oktober 2015 vindt de 2de KoeKedozeKwis plaats! Het is nog behoorlijk veraf, maar op de introductiepagina kunt u toch al de eerste info opsnorren. Bovendien staat het inschrijvingsformulier sinds vandaag online, en kunt u zich naar hartelust (en volledig vrijblijvend) op de deelnemerslijst plaatsen. Tot binnenkort!