Praktisch

Hoe?


Inschrijven voor de 3de KoeKedozeKwis kan via ons handige formulier. Per tafel van 4 spelers betaalt u de avond zelf 20 euro inschrijvingsgeld. De quiz begint behoudens lockdowns stipt om 20u00, maar de avant-quizbar opent al om 19u30. Zuipkaarten à 15 euro/stuk kunnen aangekocht worden tijdens het onthaal, en later bij de barmedewerkers. Elektronisch betalen is mogelijk via de Bancontact-app. Wie zijn liquiditeit ziet slinken, kan tot 22u00 ook cash gaan bijtanken in het filiaal van de grootbank die zijn ontslagronde nog moet inzetten, schuin tegenover de ingang.

Naast de usual suspects als koffie, thee, cola, pils, kriek en wijn voorzien we ook een selectie lekkere streekbiertjes zoals Koeketiene, Dronkenput, Rochefort, Karmeliet, … Opgepast: de voorraad is beperkt! Er wordt geen drankbeker voorzien, maar we delen wel enkele speciale prijzen uit aan de meest verdienstelijke ploegen op alternatieve domeinen.

Waar?


De 3de KoeKedozeKwis wordt een multimodaal mobiliteitsfeest waar Ben Weyts en het Antwerpse Havenbedrijf jaloers op zullen zijn. Opgelet: door werken is de Voorhavenlaan momenteel versperd. Vanaf de verkeerslichten neemt u best de Dokter Eduard Moreauxlaan, of parkeer uw wagen gewoon langs de N34. Zaal Vuurtoren ligt in de dwarsstraat die begint aan Café Tivoli. Plan uw route hieronder of bekijk een grotere kaart met alle functies.

Vrienden van de Vlaamse Vervoermaatschappij (of van Inge Debruyne) nemen lijn 9 tot de halte Mansveldstraat. Terugkeren kan met bus 89 (via Bredene) of met de laatste Kusttram vanaf de halte Weg Naar Vismijn (om 0u22) naar Oostende-Station. We proberen de quiz tegen middernacht af te ronden, maar kustbewoners die van wat verder komen en de laatste tram richting De Panne (om 23u22) of Knokke (om 23u35) willen nemen, zullen sowieso de prijsuitreiking moeten skippen.

Luxejacht, rubberboot of optimist? Zeebonken kunnen aanmeren in het Visserijdok, op nauwelijks 300 meter van Zaal Vuurtoren. Er is een dokter aanwezig om uw scheurbuik te behandelen met porties kaas, en dankzij onze sirenes (in de volksmond ‘gastspelers’ genoemd) zult u zich meteen thuis voelen.

Waarom?


Ook dit jaar steunt u met uw aanwezigheid het goede doel. Hoe kan het ook anders in de Week van de Fair Trade? Via het Partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels zamelen we geld in voor Sopacdi, een coöperatieve van kleinschalige koffietelers uit Oost-Congo. Opgericht in 2003 verenigt Sopacdi inmiddels meer dan 3000 leden van uiteenlopende etniciteit. Ontdek in dit dossier met welke hindernissen Afrikaanse koffieboeren af te rekenen hebben op de wereldmarkt, en hoe eerlijke handel de Kivustreek kan redden.

Sopacdi
Ook koffiebessen uit Kivu gaan graag eens naar het zwembad. (Tim Dirven/Oxfam-Wereldwinkels © 2011)

Meer algemeen speelt het Partnerfonds in op ernstige onverwachte situaties bij fairtradeproducenten en helpt het duurzame oplossingen te vinden voor structurele problemen. Denk aan bijscholingen voor personeel, investeringen in milieuvriendelijke landbouwtechnieken om bodemerosie tegen te gaan, assistentie bij bio- en fairtradecertificering of sociale projecten die ten goede komen aan de gemeenschap. Zo draagt u een steentje bij aan de duurzame economische ontwikkeling van het Zuiden.

Contact?


Met vragen of opmerkingen kunt u hieronder terecht bij de reacties. Details die te intiem zijn voor het wereldwijde web kunt u eventueel delen via het contactformulier. Advies over het ideale selderijzout kunt u ook dit jaar rechtstreeks inwinnen bij de zoetgevooisde presentator. Inschrijven doet u echter uitsluitend via het speciale inschrijvingsformulier. Hopelijk tot op 8 oktober!

OKT08

3de KoeKedozeKwisThomas Van Loostraat 32, 8400 Oostende
Deuren: 19u30 — Quiz: 20u00

08/10/2016 20:0008/10/2016 23:59Europe/Brussels3de KoeKedozeKwisEen avond lang grappen en grollen met uw toekomstige beste vrienden. (Alleen beseft u dat nog niet.)Thomas Van Loostraat 32, 8400 OostendeKoeKedozeKlaninfo@koekedozeklan.befalseDD/MM/YYYY1440use-title

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *