Voorstelling

De KoeKedozeKlan is een quizploeg met vaste teamleden uit Middelkerke, Bredene en Oostende die rond de 100ste plaats in de Vlaamse Quizranking ressorteert. Af en toe mogen ook enkele gewaardeerde special guests met de Klan op zwier. Het vrijbuiterscollectief werd opgericht in 2011, maar begon pas in 2013 regelmatig te spelen.

In 2015 veroverde de ploeg zijn eerste sterktepunt, dat ze sindsdien elk jaar wisten te behouden (ondanks systematische sabotage vanwege de Belgische QuizBond, dixit kwatongen). Inmiddels is het zogenaamde sterktepuntfeest begin augustus traditioneel dan ook de openingsactiviteit van het seizoen. Afsluiten doen ze bijna 11 maanden later op het al even legendarische bierweekend van Middelkerke.

“Gelukkig zijn de zwakzinnigen die gezeten zijn aan de tafel van de quizgoden.” [Mattheus 5:1-12]
Van links naar rechts herkent u Coelus, Bontekoe, Vince, Constandt, Come-Bacco, Koekedoze, Adder, Strybol, Supporter, Ilse, Vinnie, Yoni en Jolien.

Spiritueel leider, bodyguard en stichter van de groep is de zogenaamde Koekedoze, officieus recordhouder van de ‘meest teleurstellende anekdote rond een bijnaam’-wisselbeker. Een anekdote waar zij u hier dus niet mee zullen vervelen, maar waar de KoeKedozeKlan op café toch al jaren plezier aan beleeft.

Niet toevallig wees een recente poll uit dat alle Klan-leden ‘achteraf niet mee gaan zuipen’ als meeste hatelijke eigenschap percipiëren van gastspelers. Met het nakaarten bij een Sloeber, Dronkenput of Rochefort 10 (en een Boerinneken voor Koekedoze) doet u de KKK zo mogelijk een groter plezier dan met een tafelsolo.

KoeKedozeKlan
Een blik op de basis voor het seizoen 2015-2016. Vast lid Arthur ontbrak helaas op de druk bijgewoonde persvoorstelling, al menen sommigen zijn typische geest te ontwaren in het oogverblindende zonlicht.

De KoeKedozeKlan zorgt gegarandeerd voor de nodige rock-‘n-roll en trekt naar elke quiz met de leuze: “’t Is den eestn en nie de tweedn die wint.” Ook in hun naam en logo zoeken de samenzweerders de grenzen van het fatsoen op, omdat het kan én omdat ons streven naar quizsucces in vele opzichten even absurd is als de doelstellingen van de erg gelijk klinkende organisatie, daar over de grote plas. Onze oproep aan Marc Coucke om een naamswijziging tot CouCkedozeClan te sponsoren bleef helaas onbeantwoord. Bel ons, Pierre Carette!